BIP - "Fields" 2023.

2023.03.02.
BIP -
„FIELDS”
A Bél Mátyás Egyetem (Besztercebánya, Szlovákia), a Göteborgi Egyetem (Göreborg, Svédország), a Prágai Károly Egyetem (Prága, Csehország) közös néprajzi terepmunka-módszertan elméleti és gyakorlati BIP képzése
BIP: Blended Intenzív Programja (Erasmus+)

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem szervezésében, több európai társ-szervező egyetem részvételével 2023. májusában nemzetközi, angol nyelvű BIP képzésre kerül sor a néprajzi- kulturális antropológiai terepmunka-módszertan témájában. A BIP tanulási céllal, hallgatók számára szervezett, fizikai és virtuális részből felépülő mobilitási program az Erasmus + programon belül, mely minimum 3 felsőoktatási intézmény részvételével valósul meg, 3 különböző országból.

A részletes programot itt olvashatja el.

A képzés részei

  1. virtuális mobilitás: május 3-5. (online kurzus)
  2. fizikai mobilitás (terepmunka)

A hallgatók két terep és helyszín közül választhatnak a résztvevők számának – összesen 7 kiutazó, nem csak az ELTE-ről (!) hallgató egy terepen – saját érdeklődésüknek, és az időpontnak függvényében

A terepmunka helyszíne és időpontja: Közép-Szlovákia

-a május 14–21. között kiutazó hallgatók hegyvidéki terepet keresnek fel,

-a május 21–28. között résztvevők pedig egy roma közösségben fognak dolgozni.

Résztvevő intézmények:

  1. Matej Bel University, Banská Bystrica, Slovakia:
  2. University of Goteborg, Goteborg, Sweden
  3. Charles University in Prague, Prague, Czechia

Oktatók:

  1. Ass. Prof. Ján Havlíček, PhD

http://etologiecloveka.cz/index.php/en/people/jan-havlicek/

  1. Ass. Prof. Annelie Sjölander Lindqvist, PhD

https://www.gu.se/en/about/find-staff/anneliesjolander-lindqvist

  1. Ass. Prof. Ivan Murin, PhD

https://www.ff.umb.sk/en/imurin/

 

Eredmények: A képzés szakmai beszámolóval zárul, melynek sikeres teljesítése esetén a hallgató 6 ECTS kreditet kap. Ezt a következő félévben szabadon választható kurzus kreditjeként ismertetheti el.

Költségek: Az Erasmus + BIP program keretében az utazást a küldő egyetem, a szállásköltséget pedig a fogadóegyetem téríti meg.

Jelentkezés: Kérjük a részvételi szándékot 2023. március 12-ig Eitler Ágnes intézeti nemzetközi koordinátornak jelezzék: eitler.agnes@btk.elte.hu. A jelentkezés hivatalosan az Erasmus + programon keresztül történik, a folyamatban a nemzetközi koordinátor fog segíteni.