NEMZETEK ESTJEI: SPANYOLORSZÁG

NEMZETEK ESTJEI: SPANYOLORSZÁG
05/19

2023. május 19. 18:00 - 20:00

ELTE BTK Sauvageot terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, alagsor)

05/19

2023. május 19. 18:00 - 20:00

ELTE BTK Sauvageot terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, alagsor)


Smid Mária Bernadett az ELTE Folklore Tanszék egyetemi adjunktusa Szellem a palackban. Az emberek titkos vágyai és az inkvizíció címmel tart előadást május 19-én 18 órakor!

Folytatódik ELTE Alumni ismeretterjesztő programsorozata.

Az ELTE Alumni Központ színes, kulturális programokkal, történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az alumnusokat és minden érdeklődőt a "Nemzetek estjei" sorozat rendezvényein, ahol az egyetem nyelvi tanszékeinek munkatársai, valamint ELTE-diplomás szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit.

A Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék közreműködésével szervezett májusi eseményen Spanyolország kerül sorra. Smid Mária Bernadett, az ELTE Folklore Tanszék egyetemi adjunktusa Szellem a palackban. Az emberek titkos vágyai és az inkvizíció címmel tart előadást, majd Méhész Nóra, az ELTE TTK alumnusa az El Camino zarándokúton szerzett élményeiről és tapasztalatairól beszél. Kutasy Mercédesz műfordító, művészettörténész, az ELTE Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék habilitált egyetemi docense a sevillai művész, Diego Velázquez festmményeinek másolatairól tart előadást, a programot Jankovics Bernadett ELTE-s hallgató flamenco-bemutatója zárja.

Részletes program
Regisztráció